Een keuken voor Lhiving: ze staat er!

Vzw Lhiving kreeg tienduizend euro voor de uitbouw van onze semi-residentiele setting van het Fonds Christiane Stroobants via de Koning Boudewijnstichting. Daarnaast werd er bijna 3000 € opgehaald via ons crowdfundingproject “Een  Keuken voor Lhiving“.

Vele van onze cliënten wonen in slechte omstandigheden en zijn slachtoffer van huisjesmelkers. Een aantal van onze cliënten zijn dak- en thuisloos. Onze vzw beschikt over een twintigtal transitappartementen waar cliënten tijdelijk kunnen verblijven (maximaal 4,5 jaar). Aan de transitwonigen wordt een psychosociale/administratieve begeleiding gekoppeld. Tijdens deze periode werken we ook intensief toe naar een structurele woonoplossing voor de persoon en zijn gezin. Dit doen we via convenanten met sociale verhuurkantoren en openbare vastgoedmaatschappijen.

Met het geld van het Fonds Christiane Stroobants  en de crowdfundingactie werd er een keuken en een badkamer geïnstalleerd in de huidige bureelruimtes van Lhiving.

Op dit moment worden onze bureelruimtes nog niet gebruikt als transitwoning. De Lions Club Brussel Munt heeft voor Lhiving een pand op de gelijkvloers aangekocht in de Poolstraat 2, Sint-Joost-Ten-Node. De bedoeling is dat na de nodige werken, Lhiving naar daar verhuist en dat de vrijgekomen bureelruimte dient om twee gezinnen op te vangen.