Project crowdfunding “Een keuken voor Lhiving”

Beste…

Het is een zwoele zomeravond. Je snelt na je werk naar huis en bij het binnenkomen dringt de aangename geur van een lekkere maaltijd je neus binnen. Vanuit de keuken word je dag geroepen en naar het verloop van jouw dag gevraagd. Terwijl je een stukje groente uit de pan steelt, vertel je honderduit. Je opent een frisse fles rosé, schenkt alvast de glazen in en begint de tafel te dekken zodat jullie straks gezellig kunnen tafelen…

Wat voor ons als een gezellige avond volgend op een doordeweekse werkdag klinkt, is voor de 2000 dak- en thuislozen in Brussel helaas een droom. Aanschuiven in een kaal daklozenrestaurant of het bij elkaar gebedeld geld besteden aan fastfood is voor hen een realistischer avondritueel.

Daar willen we bij Lhiving vzw iets aan doen. Het plan: onze oude bureelruimtes ombouwen naar twee degelijke tweekamerappartementen. Daar hoort ook een goed uitgeruste keuken bij. Hiervoor willen we beroep doen op jouw steun, via een crowdfundingproject dat in september van start gaat. Ons streefdoel is om 3500 euro in te zamelen, iedere gift is dus welgekomen. Het idee van crowdfunding gaat uit van een alles of niets principe. Het bedrag moet volledig opgehaald worden willen we er beroep op kunnen doen.

Indien we het eindbedrag halen, gaan de verbouwingen van start en kan je via de site de vorderingen volgen. In ruil voor jouw bijdrage willen wij je ook op gepaste manier bedanken:

  • Wanneer je € 10 schenkt, ontvang je van ons een dikke merci, een nieuwsbrief en een uitnodiging voor ons twintig jarig bestaan*.
  • Na een schenking van € 25, ontvang je van ons een dikke merci, een nieuwsbrief en krijg je op onze feestelijkheden* een gratis glas wijn.
  • In ruil voor een schenking van € 50 euro ontvang je een dikke merci, een nieuwsbrief, een gratis fles wijn tijdens ons twintig jarig bestaan*.
  • Een schenking hoger dan € 150 zal bedankt worden met al het voorgaande en een geanimeerde wandeling in de Noordwijk, gevolgd door een ‘wereldkeuken’ -diner in onze nieuwe keuken, bereid door onze cliënten.

(*Dit jaar bestaan we twintig jaar en dat gaan we vieren op 9 december in GC De Markten)

De financiering van deze keuken is een concreet plan dat het leven van twee dakloze gezinnen drastisch zal veranderen. Een druppel op de hete plaat? Zeker niet. Wij geloven dat vele druppels de plaat zullen afkoelen.

Onze doelstelling is dat het project zo breed mogelijk gedragen wordt, dus indien je het een warm hart toedraagt, aarzel niet jouw vrienden en kennissen te informeren!

Hopend op jouw sympathie, starten wij de voorbereidingen van ons project.

Met vriendelijke groet,

Annelies Vangoidsenhoven

PS: het project gaat van start op 1 september 2016. Je kan ons project terugvinden op https://nl.ulule.com/keuken-lhiving/